Тийм продължи доминацията си над Федедер и в Лондон

Доминик Тийм надделя със 7:5, 7:5 над Роджър Федерер за 1 час и 40 минути игра в първия мач на двамата тенисисти на Заключителния турнир на ATP в Лондон. Това е трета победа за австриеца в трите двубоя помежду им през тази година след трисетовите му успехи в Мадрид и Индиан Уелс.

Тийм стигна до пробив още в първия сервис гейм на швейцареца, след като поведе с 40:0 и се възползва от третия си брейкбол. Федерер на свой ред взе второто подаване на съперника си за 2:2.

След това двамата печелиха своите сервис геймове до 5:5, когато австриецът за втори път в сета проби 38-годишния си противник. В следващия гейм той задържа преднината си и успя да спечели първия сет.


Във втората част тенисистите взимаха своите подавания до 11-ия гейм, когато пред Тийм се откриха три поредни възможности за пробив. Той оползотвори още първата, а в последния си сервис гейм в мача неутрализира двата шанса пред Федерер за рибрейк, за да стигне до крайния успех в два сета.


Следващият противник на Тийм в групата “Бьорн Борг” е Новак Джокович, докато Федерер ще се изправи срещу Матео Беретини.Намери ни във facebook