Митьо Очите дели килия с 20 души, но когато разберете кои са те ще ви настръхне косата!

Митьо Очите е хранен три пъти на ден в турския зандан

В килия с 20 опасни престъпници и възможно за заподозрени в тероризъм е настанен задържаният в Истанбул несебърски наркобос Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите – пише в. „България днес“.

Това съобщиха пред изданието от управата на затвора „Малтепе“, където мафиотът бе откаран веднага след като бе закопчан в турския хотел „Рамада“ призори миналата събота.

„Българският гражданин Желязков е в обща килия, защото такъв е редът при нас.

Няма значение, че той е издирван и задържан като лидер на организирана престъпна група“ – поясняват от администрацията на „Малтепе“. Според източници на изданието в килията на Митьо Очите са предимно чужденци, задържани по обвинения за най-различни тежки престъпления, включително и за тероризъм.

От управата на турския затвор обясняват, че нямало причина Желязков да бъде заключен в самостоятелна килия. Спрямо българския арестант се прилагат всички правила, които са валидни и за останалите задържани. Митьо Очите получава храна три пъти на ден – на закуска, обяд и вечеря. Към момента Желязков нямал претенции към храната в пандиза – разкриват запознати.

„За всички арестанти се прилагат нужните медицински грижи в зависимост от състоянието им“ – уверяват от управата на турския кауш. На разположение на задържаните денонощно са две медицински сестри и лекар.

loading...


Намери ни във facebook