Всички български зрители са на крака в този миг и ръкопляскат! Гръмна навсякъде. Кръстю Лафазанов е

Кръстю Василев Лафазанов е български театрален и филмов актьор, играл в известни български телевизионни предавания като „Улицата“ и Събота късен следобед (по БНТ) и „Смях в залата“ (излъчвано по BTV). Играе в телевизионното комедийно шоу „Комиците“.

Той е роден на 18 юли 1961 година във Варна в семейство на потомци на бежанци от Въмбел, Костурско. Майка му работи като медицинска сестра.

Лафазан означава бърборко, обяснявал е неведнъж в интервютата си Кръстьо. Проверка в справочниците показва, че думата идва от турски.

След гимназията кандидатства стоматология и е приет. Пробва се и във ВИТИЗ. Първият път претърпява фиаско. Вторият му опит се оказва успешен. През 1985 г. завършва актьорско майсторство за куклен театър във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на Елена Владова.

Той се запознава с бъдещата си съпругата Елена Начева във ВИТИЗ. Забелязва я още на кандидатстудентските изпити, където тя е облечена в бяла рокля. Елена и Къци се женят в трети курс. От брака си двамата имат дъщеря и син.

Малко известен факт е, че Елена Начева е била добра приятелка на Петя Дубарова, която в писмата си до нея се обръща с „Мила Льони“

 

 

  

 

loading...


Намери ни във facebook