Извънредна новина от „Позитано“ 20! БСП готви сериозен удар срещу отцепилите се депутати!

На съвместно заседание на Коалиционния съвет на „БСП за България“, Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на „БСП за България“ бе взето решение за изключване от коалицията на ЗС “ Александър Стамболийски“, на основание чл.22 от Коалиционния договор, който гласи: Партия, член на коалицията, взела решение за самостоятелно участие в избори за народни представители, за президент и вицепрезидент, както и в избори за общински съветници и кметове и за членове на ЕП, се изключва от Коалицията. Това съобщиха от пресцентъра на „БСП за България“.

До днешното решение се стигна, след като в събота, на Конгреса на земеделците беше потвърдено решението им за самостоятелно явяване на избори.

Припомняме, че Спас Панчев и Димитър Георгиев са поискали да напуснат ПГ на „БСП за България“ и да станат независими. Ръководството на БСП настоява те да депозират своите оставки като депутати
 
ЗС “ Александър Стамболийски заяви, че иска по отношение на конкретни политики да бъдат направени компромиси с ПП ГЕРБ. Единодушно беше отхвърлено това предложение.
 
Участниците в дискусията бяха категорични, че депутатите- представители на ЗС „Александър Стамболийски“ трябва да напуснат парламента по морални причини, тъй като вече не са част от коалиция „БСП за България“.

Голяма рокада в „БСП за България” 

На парламентарните избори през 2017 г. Спас Панчев бе избран за народен представител от 27-ми Многомандатен избирателен район – Стара Загора. Той бе трети в листата на „БСП за България“ тогава. Димитър Георгиев бе десети в листата на 17-ти Многомандатен избирателен район – Пловдив–област. Номерът му съвпадаше с този на „БСП за България“ в бюлетината и впоследствие се оказа, че той е получил достатъчно преференции, за да влезе като депутат в 44-ото Народно събрание. На 23 юни 2018 г. на своя 44-ти редовен конгрес Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ реши да напусне Коалиция „БСП за България”.

В свое телевизионно участие на следващия ден лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира случилото се и заяви, че в политиката са важни принципите и чистотата.

Нинова предположи, че Спас Панчев иска да се явява сам на местни избори срещу БСП и обърна внимание, че той е бил в коалицията по време на вота през 2017 г., защото партията му не може да мине границата от 4%. Нинова обясни, че всички партии в коалицията „БСП за България“ имат договор, че ще се явяват заедно на всички избори. 

loading...


Намери ни във facebook