Помните ли Тошко Тодоров, който изпя Радка Пиратка! Няма да повярвате до къде се докара фолк-динозавърът!

Тошко Тодоров се препитава като пее в малки квартални кръчми

Легендата Тошко Тодоров едва свързва двата края. Изпълнителят на Радка Пиратка трудно успява да се препитава, тъй като собствениците на заведенията напълно са забравили за него. И той практически няма участия.

Тодоров разчита само на епизодични изяви из малки кръчми във Велико Търново.

Но дори и там не го разпознават, а за младите посетители е пълна мистерия, кой държи микрофона.

Две десетилетия назад Тодоров бе една най-популярните музикални звезди в България. Шлагерът му „Радка Пиратка” се въртеше до писване из кръчмите и пазарите, където всеки втори си я припяваше.

Но за изпълнителя бе сериозен проблем, че хитът му се разпространява с пиратски касетки и той не получава и стотинка от тях. Според легендите пиратските копия достигнали тираж от милион, а Тодоров признава, че това е една от най-големите му болки.

„Едно време беше хубаво, защото всяка вечер се работеше. Имаше много купони, джобовете на хората бяха пълни с пари. Тъкмо започна да се вижда светлина в тунела и всичко се срина”, разказва Тодоров.Той предпочита да не говори в детайли за положението си, защото иска да запази достойнството си.

„През последните години положението стана много тежко. Въпреки това, избирам да остана и да живея в България. Но не знам, след 1 — 2 години какво ще се случи. Може да си променя решението”, добавя още създателят на „Радка Пиратка”, която по неговите думи не е реална личност и никога не е съществувала.

Преди няколко години кариерата му живнала, когато ретро чалгата отново станала модерна, но еуфорията бързо отминала. Понякога го канели на малки събития, но музикантът иска повече работа, а да изкарва по-добри пари, пшщи „България днес“

Музикантът признава, че много негови колеги успяват да се уредят с участия и печелят доста. Но той самият съжалява, че 90-те никога няма да се върнат отново.

За да си закрепи бюджета Тошко дори пуснал в продажба мерцедеса си. Първо му искал 4500 лв, но след това паднал на 4000.

„За себе си искам здраве. Нека хората се усмихват, да бъдат по-ведри. Много сме тъжни, мрачни и променени.

Страшно е! И веселбата не е като едно време—всичко сякаш става насила”, споделя още изпълнителят.

loading...


Намери ни във facebook