Млад гръцки бизнесмен звънна на майка си от границата с България и потъна вдън земя

Млад търговец изчезна мистериозно на гръцко-българската граница. 35-годишният Христос Ризоз от Солун издирват близките му с помощта на предаването „Светлина в тунела“.
За последен път младият мъж е говорил с майка си на 8 май 2017 година от границата с България – Промахон, като е казал, че се готви да се върне у дома. Връзката спира рязко и след това следите му се губят, твърдят неговите близки, пише „Български новини“.

Според българската полиция Христос е преминал граница с автобус предишния ден.

Христо се е занимавал с търговия на дървесина и е имал български партньори, които обаче не познава лично тъй като е ползвал посредник за бизнеса си. Същият български посредник, отново според информация е пътувал заедно с него, а Христо е носил в себе си пари за закупуване на дървен материал.

С помощта на българска журналистка разследващото гръцко предаване успява да се свърже с двете български фирми, с които гръцкия предприемач е работил и има издадени фактури, но и от двете категорично казаха, че не познават лично лицето и че са работили с посредник. Едната фирма е със седалище в Сандански, а другата в района на Монтана.

Родителите и братът на Христос, които бяха снощи в студиото на предаването умоляват властите и на двете държави, но и всеки, който знае нещо за неговото състояние, да им помогне и се обади в полицейско управление или дипломатическите власти на някои от двете държави.

loading...


Намери ни във facebook