Извънредно съобщение от премиера Бойко Борисов. България страда. Днес ни напусна големият

„България загуби един от мъдреците си! Гениален артист, пред когото се прекланяше целият свят, той не остана в идеалния свят на изкуството“, заяви премиерът Бойко Борисов по повод кончината на художника Светлин Русев.

„Светлин Русев беше от малкото хора, които ръчкаха нашата съвест и не ѝ даваха да заспи. Той правеше това с благост, която показваше любов към човека и го стимулираше да прави добро.

Той беше голям и ще остане голям.

Тъгувам заедно с вас и благодаря за късмета и щастието да съм го познавал. Поклон пред вечната му памет“, написа министър-председателят до семейството и близките на твореца, съобщиха от правителствената информационна служба.

Скулпторът Вежди Рашидов, който беше близък приятел на Русев, пък коментира пред „24 часа“:

„Това е изключително тежка загуба не само за българската култура, но и за България като цяло, защото трябва ясно и точно да се каже, че Светлин Русев е от последните, които останаха съдържателни и реактивни, с непреклонно си гражданско отношение и активно участие в живота. Последен мохикан – все по-малко хора остават от този вид, защото във време, в което ценностите са размити той беше като лакмус, през който се прецеждаше качественото в цялата кал която ни облива“.

loading...


Намери ни във facebook