Сготвих го за вечеря: Само каква приказка стана месото … а соса, уникален, мога само от него да си ям!

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Предлагаме ви рецептата за свинско в кашкавален сос с гъби . Много е лесно за приготвяне, а е специалитет и половина.

Перфектна идея дори за най-специалния случай.

Трябват ни 800 грама свинско месо, което си нарязваме като за приготвяне на пържоли.

За маринатата са нужни две лъжички горчица, две лъжички мед, две лъжички майонеза, две лъжички соев сос.

А за соса взимаме две глави лук, 200 грама гъби, 250 грама течна сметана, три скилидки чесън, 200 грама кашкавал, олио.

Първо трябва да си смесим съставките за маринатата. Нарязаното на пържоли месо го поставяме в нея за около 20 минутки. През това време нарязваме лука, гъбите и много на ситно чесъна.

След като извадим свинското месо от маринатата, го запържваме леко и от двете страни така, че да се зачерви. Пускаме лука в маринатата от месото и го оставяме там за около десетина минути. После го запържваме заедно с маринатата в мазнината, в която се е пържило и месото.

Пържим около пет минутки, а после добавяме вътре и нарязаните гъби. Задушаваме всичко на среден огън за още десетина минутки, посоляваме и добавяме чесъна.

Разбъркваме добре, а после идва ред и на сметаната. Оставяме да кипне на котлона и чак после слагаме вътре и настъргания кашкавал. Хубаво разбъркваме и пускаме отново свинското месо в соса.

Задушаваме ги всичките за около 15-ина минутки и ако е нужно, може да си добавим още малко сметана. Щом вкусното ястие е вече гоново, добре ще е да му ръснем отгоре малко пресен копър или пък магданоз. Става уникално просто.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...


Намери ни във facebook