Бомба! Горещата любовна афера й излезе през носа! Няма да повярвате кой закова кметицата Иванчева! За далаверите изпя самият

Любовник е в дъното на корупционната афера с кметицата на жк „Младост“ Деси Иванчева, твърди „Уикенд“.

Заедно с Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бе арестуван и бившият районен кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, който е бил посредник в сделката от страна на рекетирания предприемач Ваклин.

 

В схемата с подкупа обаче е участвал и четвърти човек, който е бил първият задържан, но е предпочел да предаде четата и да стане защитен свидетел на Спец. прокуратура

.

 

Макар самоличността на участника в рекетьорско-корупционната афера да се пази от прокуратурата, има данни, че въпросният мъж е любовникът на Иванчева – Стефан Дичев. 41-годишният мъж със спорна бизнес репутация е интимен със задържаната кметица на „Младост“ от около година и за този период бизнесът на строителната му фирма рязко е потръгнал. „Стефан изгражда и ремонтира детски градини, спортни площадки, огради, извършва и пътни ремонти.

През неговите дружества минават всички ремонти, които Деси Иванчева принуждава големите строителни компании да извършват като дарения на общината, ако искат да получат разрешителни“, разкрива запознат с корупционната схема в „Младост“.

Стефан Дичев е рекетирал десетки бизнесмени от името на Иванчева, твърдят близки до разследването. Именно той е човекът, който обявява на строителния предприемач Александър Ваклин, че трябва да плати 1 млн. евро, ако иска да му бъде придвижен проектът за жилищен комплекс в местността „Камбаните“.

Дюлгеров нямал добра комуникация с Иванчева, заради което прави няколко срещи на предприемача с Дичев. Във фаталния за кметицата и заместничката й ден първият арестуван е Дичев, който има среща с Дюлгеров в градинката срещу Военния клуб в в центъра на София, за да прибере част от първата вноска по рушвета. Когато Дичев е задържан заедно с Дюлгеров, антимафиотите откриват у него 7000 евро. „Брадата му светна – търкал си е парите за късмет като магураджия“, описват ареста на любовника на Иванчева криминалистите. Той веднага се възползвал от предложението на ченгетата да стане защитен свидетел и така разкрил цялата схема.

loading...


Намери ни във facebook