ОТ МВР СЪОБЩИХА ТОКУ-ЩО! Един от най-известните бегълци от закона в България е вече зад решетките! Това е самият

Издирваният за доизтърпяване на влязла в сила присъда Николай Тошев, известен в местния ъндърграунд на Варна с прякора Чирпанския, се предаде в понеделник.

Това съобщи в. Монитор. 37-годишният мъж трябва да търпи 1 година и 25 дни лишаване от свобода по две присъди на Варненския окръжен съд, чиито наказания за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици са били групирани от съда.

След като му оставали още 1 година и 25 дни, Тошев бил предсрочно освободен от затвора.

В срока на предсрочното освобождаване Чирпанския извършил продължавано престъпление, като участник в организирана престъпна група. За участието си в нея с присъда на Специализирания наказателен съд е бил осъден на 1 година ефективно лишаване от свобода. Наказанието по тази присъда вече е изтърпяно. С определение на Специализирания наказателен съд, обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд, е постановено Тошев да търпи неизтърпяната част по групираното общо наказание на Варненския окръжен съд. 

Чирпанския обаче се укрил, докато вчера се предал сам, уточниха от Апелативната прокуратура във Варна.Намери ни във facebook