В Розино е като на война, мощна намеса на ченгета и жандармерия спря кървава касапница между цигански кланове

Масовата вакханалия в Розино, която за щастие полицията, СПС и жандармерията предотврати след скоростната си намеса, е била сътворена от рода Сребреви. От тази фамилия са осъдените за убийството на  бизнесмена Георги Рогачев-Николай Стоянов-Чичото и племенникът му Иван Стоянов. Местни хора разказаха , че родът Сребреви е много войнствен, мъжете в него наброяват около 40 души-били все едри бабаити и търсели постоянно конфликти. 

Тази сутрин на центъра в Розино две компании се засекли и се сбили.

Скандалът пламнал заради нарязани гуми на автомобила на Младен Скендеров. Той обвинявал човек от Сребревите за вандалщината. По време на мелето кметът Ангел Шаламанов се явил на центъра, укротил страстите и ромите си тръгнали.

Войната обаче се пренесла в махалата, където хвърчали бутилки, камъни и дървета. Един е  ранен и е откаран в болница за прегледи, няма опасност за живота му. В съседство до изпочупената къща е домът на новородено бебе. За щастие то не е пострадало. Само бързата намеса на карловската полиция, която се озовала първа на мястото начело с шефа си Христо Бахлов, на жандармерията и на СПС, е предотвратила тежки инциденти и кървава касапница. 

Четирима са арестувани след екшъна. В махалата е пълно с ченгета, които ще останат там, докато страстите се укротят. Местни хора разказаха , че ромите в махалата се страхуват да излизат навън, защото се притесняват от Сребревите. Последният такъв масов бой, при който отново имаше пострадали и отново беше иницииран от фамилията, беше на 5 август миналата година. Сребревите воювали с още един род, не само със Скендеровите, казаха още нашите източници. 

Пред камерата ни роми застанаха, за да разкажат своята версия за случилото се. Това направи и кметът на Розино Ангел Шаламанов. заради ромските ескалации на напрежение и  заради техните ванадалщини и побоища в региона, ВМРО Карлово поиска от министъра на МВР създаването на полицейски участък в Розино. Отговор все още няма.  

припомня, че заради ромските ескалации на напрежение и  заради техните вандалщини и побоища в региона, ВМРО Карлово поиска от министъра на МВР създаването на полицейски участък в Розино. Отговор все още няма. 

 

 

loading...


Намери ни във facebook