Зимата нахлу неудържимо! Силен снеговалеж по АМ „Тракия“ затруднява движението, НИМХ обяви опасно време в 5 области!

Жълт код за снеговалеж и силен вятър е обявен за 5 области на страната, сочи справка на интернет страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Предупреждението за опасни метеорологични явления е в сила за областите Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра. В тези области ще вали сняг, ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър, което ще е предпоставка за образуване на снежни виелици. Временно е ограничено движението на автомобили над 12 т по магистрала „Тракия“ на територията на Софийска област, в посока Пловдив, поради обилен снеговалеж.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Поради обилен снеговалеж се ограничава движението на други места. Забрана за преминаване на МПС над 12 т е въведена за пътя Русе – Силистра, Русе – Разград – Шумен (на територията на област Разград), Търговище – Разград и Разград – Попово.

По проходите „Рожен“, „Пампорово“ и „Превала“ вали сняг от около 5.00 ч., по информация на Областно пътно управление. Мокър сняг вали в района на пътната артерия Доспат-Девин-Михалково, както и по прохода „Печинско“, както и по високите части на община Баните. В останалата част на Смолянско вали дъжд. На този етап няма въведени никакви ограничения по пътищата в Смолянско.

Поради усложнените метеорологични условия, временно е затворена част от ски зона Пампорово, съобщават от „Пампорово“ АД. От 16 писти в момента работят само 6. От „Пампорово“ АД очакват подобрение на времето в рамките на следващите 2-3 дни.

По данни на Планинската спасителна служба от сутринта в курорта вали сняг, като до 7.00 ч. новата снежна покривка е около 5 см.

loading...


Намери ни във facebook