Кои са вредните риби и по колко може да ядем от тях без да ни повлияят зле на здравето (снимки)

Ние всички добре знаем, че рибата е вкусна и здравословна, но някои видове могат да ви навредят повече, отколкото да ви бъдат полезни.

Видовете риби, които трябва да ядете по-рядко:

 

Вносен сом

Сомовете могат да растат много бързо и производителите често ги пълнят с хормони, които са вредни за здравето.

tipovi-na-riba-koi-ne-se-preporacuva-da-gi-jadete-1.jpg

скумрия

Скумрията съдържа живак, който, ако се натрупа в тялото причинява различни заболявания.

tipovi-na-riba-koi-ne-se-preporacuva-da-gi-jadete-2.jpg

риба тон

Тонът също съдържа живак, плюс това, ако се отглежда в рибарник има голям шанс да е хранен с хормони.

tipovi-na-riba-koi-ne-se-preporacuva-da-gi-jadete-3.jpg

змиорка

Змиорките са мазни риби и съдържат живак, така че те не са подходящи за честа консумация.

tipovi-na-riba-koi-ne-se-preporacuva-da-gi-jadete-4.jpg

Пангасиус

Пангасиус, които днес най-често се срещат на масата ни, се пренасят от река Меконг, която е една от най-замърсените реки в света.

tipovi-na-riba-koi-ne-se-preporacuva-da-gi-jadete-5.jpg

Как да изберете риба?

Свежата риба винаги ще разпознаете по блестящите люспи и чисти очи. Когато я вдигнете в ръката си, няма опашката й да падне веднага.

tipovi-na-riba-koi-ne-se-preporacuva-da-gi-jadete-6.jpg

Когато купувате жива риба, уверете се, че водата в аквариума е чиста.

tipovi-na-riba-koi-ne-se-preporacuva-da-gi-jadete-7.jpg

Когато купувате сьомга, се уверете, че парчето не е напълно червено, защото червеното парче е сухо и не достатъчно вкусно. А ако има бели линии ще ви хареса много повече

tipovi-na-riba-koi-ne-se-preporacuva-da-gi-jadete-8.jpg

loading...


Намери ни във facebook