СКАНДАЛ ДО НЕБЕСАТА В МОМЕНТА! Близките изреваха, страшни обвинения! За ужас на всички в МБАЛ Св. Анна е издъхнал

Близки на починал пациент във Варна обвиниха лекари от МБАЛ „Св. Анна“ в немарливост.

 

На 15 януари 72-годишният Кольо Колев паднал пред блока си. Тогава в морския град имало поледица.

Екип на Бърза помощ го откарал в шоковата зала на болница „Св. Анна”.

„В шокова зала той прекара три часа, в които не знаем какво е правено, защото не ни пуснаха вътре”, поясни дъщерята на пенсионера – Ваня Колева. По думите ѝ баща ѝ бил изписан от болницата малко след 12 часа. От документите, които получили от лекарите, станало ясно, че му е направена рентгенография, според която нямало черепно-мозъчна травма. Медиците посъветвали възрастния мъж да лежи вкъщи.

„Другото, което ме шокира – отразили са много високо кръвно – 204/106 и не дадоха никакви конкретни указания какво да се направи”, допълва дъщеря му.

Близките прибрали Кольо Колев вкъщи, но няколко часа по-късно той започнал да говори несвързано. Семейството потърсило второ мнение в друго лечебно заведение – УМБАЛ „Света Марина“, където на мъжа бил направен отново рентген, но и скенер. Според лекарите той имал тежка черепно-мозъчна травма, която неврохирургът проф. Явор Енчев описал на близките като „пръсната диня”. Мозъкът на 72-годишния мъж също бил наранен.

12 дни по-късно Кольо Колев починал. От МБАЛ „Света Анна“ изпратили писмено становище по случая, в което се казва: „Извършеният обстоен преглед, включително рентген, не са установили наличие на черепно-мозъчна травма или неврологичен проблем. Затова и пациентът не е консултиран с невролог, неврохирург и не е хоспитализиран“.

Въпреки липсата на отклонения от правилника за добра медицинска практика, ръководството ще поиска проверка от Изпълнителна агенция Медицински одит”, посочват от болницата.

Семейството също ще поиска проверка на случая.

loading...


Намери ни във facebook