Борисов и Ердоган обсъдиха ключов световен проблем по телефона

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от правителствената пресслужба.
Двамата обсъдиха идеята за организиране на среща в България между лидерите на европейските институции и на Турция.
Премиерът Борисов посочи, че такава среща може да способства нормализирането на диалога между ЕС и Турция, което е от взаимен интерес.
Президентът Ердоган поздрави министър-председателя с официалния старт на Българското председателство на Съвета и му пожела то да е успешно както за Съюза, така и за страните от региона.


В тези часове министър-председателят вече е в Швейцария, където ще се включи в Световния икономически форум в Давос.
Пристигнах в Цюрих за участието ми в World Economic Forum в Давос и посещението ми в Лихтенщайн, където ще се срещна с принца и министър-председателя. Това написа в профила си в социалната мреже премиерът Бойко Борисов. Международните ангажименти му попречиха да присъства днес на вота на недоверия към правителството, което разлюти опозицията.
От снимките става ясно, че в Швейцария Борисов е посрещнат от Меглена Плугчиева. Нейният мандат като български дипломат в Швейцария изтече, но явно бившият министър от Тройната коалиция е получила удължение на настоящия, защото няма президентски указ за нов, информира „Стандарт“.
Американският президент Доналд Тръмп също пристигна в Цюрих, откъдето се отправи за скикурорта Давос за участие в Световния икономически форум. От Цюрих стопанинът на Белия дом излетя с хеликоптер до Давос.
Там световният икономически и политически елит очаква с нетърпение да чуе какво възнамерява да каже Тръмп по своите намерения във връзка с реализирането на идеята си „Америка на първо място“.
 

loading...


Намери ни във facebook