Много внимавайте! Русокосата Виолета Лакова, синът й Федя и щерка й Нина  кръв повръщат, пари не връщат (СНИМКИ)

Хората във Враца и София трябва да са внимателни във финансовите си отношения с фамилията Лакови. Това предупреждават двама врачански бизнесмени, които са се опарили от техните схеми. 
Семейството има да връща лични заеми в размер на десетки хиляди левове, но до този момент се прави на разсеяно и полага всички трикове да не погасява задълженията си. 
Любопитното е, че синът и дъщерята на Виолета Лакова – Федя и Нина, развиват успешен бизнес в столицата, но въпреки това не смятат за нужно да плащат дълговете на родителите си.

За подобно поведение някои по-радикални анализатори биха казали, че е на първокласни измамници.

Единият изгорял е популярния врачански бизнесмен Б.С, който на този етап не желае медийна популярност. Мъжът вече е осъдил Виолета Лакова и си е извадил изпълнителен лист. Преди доста години комбинаторката взима от него заем в размер на 86 000 лева и започва да трупа оправдания за тежко финансово състояние, заради което не може да му върне парите. След като разбира, че е предадена на съд, Лакова му дава 11 000 лева с надеждата делото да спре. В момента дългът е продаден на фирма за събиране на задължения, която ще опита да прибере сумата.

По-фрапиращ е вторият случай с взет и невърнат заем. През 2010 г. мъжът й Иво Лаков взима заем от Даниел Бузов в размер от 80 000 лева. Договорът е нотариално заверен и деклариран в НАП. Срокът за връщане на сумата плюс лихвата за периода е 2011 г. В уговореното време това не е направено, като след горещи молби това се отлага за следващата година. Междувременно Лаков се разболява от рак и през 2015 г. умира. На смъртния си одър той заклева семейството си да върнат заема на Даниел Бузов и получава обещание за това.
Още преди да изтече 1 година от кончината му, Виолета, Федя и Нина забравят за този ангажимент и започват да живеят като успешни хора. Федя Лаков подкарва лъскаво „Ауди“, организира си дълги уикенди и екскурзии в чужбина.

Нина Матейкова открива успешен салон за красота в столицата, а Виолета натиска на прически и разкрасителни процедури. 

В същото време всички в един глас твърдят пред кредитора си, че нямат финансови възможности да започнат да погасяват дълга на Иво Лаков. Семейството постоянно се оправдава, че очаква всеки момент превод от Борован, от ЧЕЗ и куп още въображаеми контрагенти, с парите от които ще изчисти задължението си към Бузов. За 7 години Виолета Лакова дава два пъти по 500 лева и с това се изчерпва нейната активност в тази сделка.
Миналата седмица кредиторът за пореден път си е поискал парите и това е дало повод на Виолета Лакова да започне да подава жалби до институциите, че се чувствала застрашена. В дебелите книги пише, че тази стратегия е прилагана и друг път от някои измамници, но никога не е довела до погасяване на дълга.
Обществеността във Враца обаче трябва да внимава в контактите си със семейство Лакови, тъй като то има навика да взима заеми, но не ги връща.
Източник: bulnews.bg

loading...


Намери ни във facebook