Преди минути: Спецченгета нахлуха във Второ РПУ в Благоевград и закопчаха инспектор Китанов за срамно престъпление (СНИМКИ)

Арестуваха полицейски инспектор в Благоевград. Петър Китанов е задържан при операция на „Вътрешна сигурност“ на ОД на МВР и Районна прокуратура – Благоевград.

                                   Инспектор Петър Китанов

Акцията е проведена преди минути на работното му място във Второ РПУ.

Китанов е отведен в следствения арест.

Предстои повдигане на обвинение за лично укривателство по чл. 294 от НК.

Според запознати става въпрос за осигуряван от Китанов чадър над лица от кримиконтингента в областния център. Младши районният инспектор Петър Китанов обслужва район пети район в Благоевград. От моста на река „Бистрица”, по ул. „Св. Димитър Солунски” – района намиращ се до стария път за град Симитли, землищата на село Горно Церово и село Долно Церово до река Струма и местността намираща се източно от р. Струма /кв. „Струмско”/.

                                   Инспектор Петър Китанов

След продължило 2 месеца разследване, в което Вътрешна сигурност е използвала СРС-та и наблюдение, инспекторът днес бе арестуван.   Според запознати за връзки с кримиконтингента и най-вече определено криминалнопроявено лице от района, който обслужва.   В момента колегите му проверяват има ли потулени преписки, свързани с протежираното лице.   Разследването не е приключило, търсят се свързани с Китанов лица.   Прокуратурата наблюдава разследването.Използвани са материали от struma.bg и struma.com

loading...


Намери ни във facebook