Трагедията в Микре е смразяваща! Жена е между живота и смъртта все още, за други двама адът тепърва предстои!

Има счупване на черепа, в мозъчната му част. Има травма на белия дроб, от което ще произтичат още проблеми. Кървенето е спряло, а то е било доста съществено. Още в Ловеч са преляти 5 сака кръв.

Това заявиха от ВМА на извънреден брифинг заради трагичната катастрофа край Микре за една от ранените в инцидента.

Припомняме, че вчера автобус с 26 души се удари челно с камион. В следствие на инцидента 9 души загинаха, всички от автобуса. 19 души са пострадали при инцидента.
„В момента шоковото й състояние е преодоляно, но болната е с много тежка фрактура на таза. Тепърва очакваме развитие на усложнения, особено от страна на белия дроб. Има още опасност за живота й, но да кажем, че е в стабилно тежко състояние. Предстоят й много операции, серия от операции“, съобщиха от ВМА.
„Следващият е мъж на 74, с огромна рана на скалпа, губеше много кръв. В момента е в стабилно състояние и е адекватен. При него има тежка фрактура на таза, предстои му операция. Третата пострадала е жена, която е с лека мозъчна контузия. От трето до седмо ребро има фрактури. Има счупване на лопатката, което говори, че травмата в гърдите е много тежка, защото тази кост се чупи трудно. Имаме счупване на лява тазобедрена става. Предстоят й оперативни интервенции“, казаха още от лечебното заведение.
„С контактните пациенти и тези, които имат спомен за случая, говорихме. Казват, че е станало толкова бързо, че не са могли да отреагират. Първата пациентка има реална опасност за живота, другите двама на този етап са в стабилно състояние, но с тежки травми. Остават в реанимация и им предстоят операции. Те са хора на възраст все пак“, казаха от ВМА.
 

loading...


Намери ни във facebook