НА БОЙКО БОРИСОВ МУ ПИСНА! САМО ПРЕДИ МИНУТИ ПРЕМИЕРЪТ ИЗРИГНА И СЕ ЗАКАНИ ОЩЕ В ПОНЕДЕЛНИК ДА

Две години не можем да почнем ТОЛ системата и губим по 1,5 млн.

лв. на ден. Ако в понеделник не стартира след 2-годишни кански усилия, които водим, имаме готовност да я направим от държавата, заяви пред журналисти във Варна премиерът Бойко Борисов.

„Това е безумие при този трафик заради умишлено обжалване губим по 1,5 млн. на ден. Просто, ако и този път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме. Тогава над 3,5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, ще плащат най-много. Няма никакъв проблем за обикновения човек“, коментира Борисов.

Премиерът коментира и казуса с АМ „Струма“: „Европейските проекти са така, 1 км да не си направил, връщаш парите за всичко, което си взел. Тук не е шега“.

Борисов дойде в морската столица, за да даде официален старт на ремонта на бул. „Левски“ и на улица „Мара Тасева“. На събитието присъства министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, както и министъра на транспорта Ивайло Московски.

„Когато говорихме какво да направим за облекчаването на трафика, кметът на Варна постави този булевард като основен приоритет”, обяви министър-председателят. Вече сме в готовност, почваме от днес, и проектът може да бъде завършен за празника на града следващата година, ако общината процедира бързо с отчуждителните процедури, посочи Борисов.

Кметът на общината Иван Портних подчерта, че изграждането на бул. „Васил Левски“ е най-мащабният проект след изграждането на Аспаруховия мост, който се реализира в града. Той благодари на премиера и на правителството за подкрепата им за разрешаването на големия проблем с трафика.

„Не искаме да допускаме това, което се случи в Бургас – АМ „Тракия“ влезе в самото сърце на града и след това няколко години правим обходи, за да можем да оправим трафика в града”, обясни премиерът Борисов.

Той посочи, че във Варна ще бъде направен и нов път, който да изведе тежкия трафик от и до пристанището, започва рехабилитация на три булеварда в кв. „Аспарухово“, а изграждането на кампус към Математическата гимназия в града е друг общ приоритет на общината и правителството.

loading...


Намери ни във facebook