ВЕЧЕ Е ЯСНО, НАРОДЪТ ЛИКУВА! РУМЕН РАДЕВ НАПРАВИ ТОВА, КОЕТО ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ ПОСМЯ! ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ

За първи път от много години насам отбелязването на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание ще бъде уважен от президентската институция, съобщав „Флагман.бг“.  

Съборът на Петрова нива е организиран от Община Малко Търново, но е под патронажа на държавния глава. Въпреки това президентът (2012-2017 г.

) Росен Плевнелиев нито един път не присъства на честванията на паметната дата.

Но настоящият държавен глава Румен Радев е дал индикации, че ще уважи големия патриотичен събор. Той вероятно ще бъде придружен от съпругата си – първата дама на България –Десислава. Не е тайна на никого, че бургазлийката е неотлъчно до президента и го придружава на всяко публично събитие.

Тази година се навършват 114 години от Илинденско-Преображенското въстание. За честванията на паметната дата са поканени министър-председателят Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Димитър Главчев, неговите заместници, както и всички парламентарно представени политически партии, съобщи за Флагман.бг кметът на странджанската община Илиян Янчев.

Сред очакваните гости е военният министър Красимир Каракачанов, който всяка година присъства на отбелязването на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Съборът всяка година се радва на изключителен интерес. Стотици от всички краища на България идват в малкотърновската община, за да отбележат паметната дата. Очакванията на Общината са тази година да присъстват над 3000 души.

Няколко дни след събора – на 25-ти август, пък започват Летните културни празници на Малко Търново. Това са дните, които местните очакват с нетърпение, тъй като всички малкотърновци, които са в различни точки на света и България, се прибират в родния град.

loading...


Намери ни във facebook