Борисов се пусна НА ЖИВО от „Полимери“ и попита областния управител „Кажи сега за какво искаш 15 милиона“

Премиерът Бойко Борисов пусна на живо тази сутрин как провежда проверка около завода „Полимери“. Припомняме, че вчера министър-председателят посочи, че антикорупционен орган трябва да разгледа приватизационната сделка за девненския завод.
При пристигането си Борисов се пошегува с журналистите и веднага зададе въпрос на областния управител.
„Кажи сега за какво искаш 15 милиона“, попита Борисов.


След като се запозна със ситуацията, премиерът заговори какво следва тепърва.

„Искам да успокоя хората в региона и самата Варна, защото това е една екологична бомба. Обръщам се и към Зелените, защото освен всичко ,което правят, трябва да наблюдават и тези процеси. Защото е имало една разбойническа приватизация. Звучи като виц, но е факт“, посочи Борисов.

„Няколко пъти съм говорил с главния прокурор, даже преди малко му звъннах да го питам дали може да огася това, което говоря сега. Аз съм убеден, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж ще си получат заслуженото. Това предприятие е било уникално на Балканите. От него идва директно тръба от Нефтохим и сега всичко е разграбено. А собствениците карат Майбах и ми дават оценка, което ме накара да действам“, каза още премиерът.

„Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че да има дело от срещу неизвестен извършител, да бъде вече известен“, каза още Борисов.

 

loading...


Намери ни във facebook