Синоптикът Анастасия Кирилова разкри кога ще се навали и лятото ще се върне с пълна сила (ТАА)

След захлаждането и валежите, заради които вчера в 17 области на страната бяха обявени жълт и оранжев код за опасни явления, от утре отново започва затопляне. Това прогнозира синоптикът от НИМХ Анастасия Кирилова, цитирана от БНР.
„Сравнено с миналата година, мисля, че в края на месеца едва ли ще излезе много съществена разлика. Въпреки двете захлаждания до този момент, температурите през останалото време от месеца бяха около и над нормата.

Можа да се окаже в края на месеца, че юли е малко по-топъл от обичайното“, посочи още тя.
По думите ѝ засега има изгледи преди 28-и да е топло, в следобедните часове да е горещо, отново с температури над 30 градуса в много точки от страната. През последните дни от месеца има вероятност да премине атмосферно смущение и да има захлаждане
„За следващите дни остават минималните температури от около 16-18 градуса, но това е нормално, предвид максималните температури от 32-33 градуса“, каза още Кирилова и допълни: „Откакто се правят измервания в България и откакто има записани данни за времето, такива са били и зимите, такива са били и летата. Няма нищо екстремно“.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на , в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.

 

loading...


Намери ни във facebook