Смях в парламента: Депутатка от ГЕРБ нахока млад бесепар, а днес вече всичко е различно! Чак и Борисов се изненада

„Аз съм известен със своята скромност и ми стана неудобно“. Това коментира Бойко Борисов от парламентарната трибуна в отговор на Атанас Костадинов от БСП. Социалистът му разясни на какво се дължи малко „възпалената среда“ в залата, каквато видя по-рано премиерът. „Тази възпалена среда е в резултат от вчерашното изказване на г-жа Дукова, която обяви, че сте най-добрият политик в България“, каза Костадинов.

Борисов се засмя: „Аз не мога да знам какво е казала вчера. Аз съм известен със своята скромност и ми е неудобно, така че се извинявам, ако оттам е тръгнало напрежението“.

 
„Какво пише в Бялата книга? Няма значение какво пише в Бялата книга!“, заключи премиерът Бойко Борисов по време на разискванията по темата за вариантите на развитие на ЕС и възможните сценарии, поискани от опозицията.
„Тази Бяла книга дава теми за размисъл, тя няма да има никакъв реален ефект върху нас. Няма значение и какви са описаните сценарии, защото нито един от тях няма да се случи“, констатира още министър-председателят и се солидаризира с Антон Кутев от БСП да се спрат само на няколко конкретни теми, за да има смисъл от дискусията в пленарната зала.
Борисов поиска да се изкаже предсрочно насред изказванията на депутати от ГЕРБ, БСП, ДПС в хода на дебатите, за да помоли социалистите да не дразнят герберите. „Когато излезеш и кажеш благодарение на нас МС взе решение… Все едно без вас нямаше да го вземем!“, отбеляза лидерът на ГЕРБ. Той показа, че тонът не му е харесал и предупреди, че дясната част от залата, заета от депутатите на ГЕРБ „се възпалява като вас и ще загубим час и половина, и дебат няма да има“.
„Не да ни провокирате, а  ние да отговаряваме, последните дни виждате – не сме се спрели“, продължи Борисов да зове за разбирателство. „Вие ще кажете „благодарение на нас се съмва, ние ще се опитаме да докажем, че благодарение на вас не се съмва“, хвърли метафора Борисов. „Ако искате да има смисъл, нека да спрем кое и благодарение на кой и какво е станало“.
Източник: Канал 3

loading...


Намери ни във facebook