Супер: Средната заплата се увеличи – вече е…

Ако направим сравнение с първото тримесечие на 2017 г. и първото тримесечие на 2016 г. имаме 9,8% ръст на средната работна заплата. Тази година тя достигна 1068 лева Това каза народният представител от ГЕРБ и председател на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова в предаването „Денят започва“ по БНТ.


„По-голямото увеличение на средната работна заплата, над 10%, е в професиите, които носят по-голяма ефективност, по-технологични сектори, хора с по-голяма квалификация. Трябва да се насочим към развитие на тези сектори, които носят по-висока добавена стойност, има външни пазари. Проблемът е, че има много хора, в различни части на страната, които получават доста по-ниски доходи“, добави тя.
„Българинът толкова много години след демокрацията още не се е научил, че няма кой да се грижи за него. Той трябва да се погрижи за себе си, да търси възможности, да увеличи квалификацията си“, каза още Менда Стоянова.
„Забравяме, че бяхме в една сериозна криза, не само България, но и световната икономика. Сега сме в другия цикъл – възход. Ето един проблем, който не може да бъде решен – искаме обслужване като в Германия, искаме заплати в Германия, но ние трябва да имаме и приходи като в Германия“, бе категорична тя./Блиц
 

loading...


Намери ни във facebook